Indien men een regenton heeft, kan men ermee gemakkelijk regenwater opvangen. Daarbij komt ook dat regenwater beter is voor de tuin, omdat er minder kalk zit in regenwater en dus ook zachter is voor de planten in de tuin. Daarnaast bespaart men op het kraanwater als men water uit de regenton gebruikt.
Opvangen van water
Eigenlijk is het best wel simpel, doordat men de regenpijp koppelt aan een regenton - wat dus goedkoper is - en dit opgevangen water kan men weer hergebruiken voor onder meer het besproeien van de tuin of de planten in huis.
Ondertussen zijn de wetenschappers er achter gekomen dat door de klimaatverandering de zomers droger, heter en ook natter worden. Dit komt omdat er steeds veel warme zomers komen met af een toe een flinke regenbui.
Challenges
Samen met lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen organiseert Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) verschillende challenges, die gericht zijn op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk.
Daarom komt de organisatie elke week met een nieuwe challenge om mee te doen. Er aan meedoen is al de stap in de goede richting om minder CO2 uit te stoten en minder grondstofverbruik. NMFF daagt ook iedereen uit om aan een challenge mee te doen.
Volgens de site van Natuur en Milieufederatie Flevoland zijn er ondertussen al 48 challenges en meedoen aan één heeft al invloed. En zoals men aangeeft, is er altijd wel een challenge die uitdaagt, maar ook een die past.
Eén van de 48 challenges is het opvangen van regenwater in een regenton. Meer informatie is te vinden op de site ‘Ik doe mee, jij ook?'
(Bronnen: Ik doe mee, jij ook?, De Drontenaar)